Despre autism.. cu sinceritate și optimism

În această seară am avut bucuria de a-l cunoaște pe Horia, un băiețel de 13 ani care și-a lansat prima lui cărticică, pe care o dedică surorii sale Kiti, care suferă de autism. Cartea prezintă viața alături de un copilaș cu autism, privită prin ochii lui Horia și înfățișată cu multă sensibilitate și inocență.

Îmi pare bine că am avut ocazia să iau parte la această lansare și mai ales mă bucur că există tot mai mulți oameni dornici să îi susțină pe copilașii cu autism. Este minunat că Horia a așternut pe hârtie gândurile legate de surioara lui și că ne împărtășește și nouă o parte din universul special al lui Kiti, oferindu-ne o perspectivă sinceră și plină de optimism asupra autismului. Eu cred cu tărie că o parte din felul de a fi atât de deosebit al lui Horia se datorează și faptului că Kiti face parte din viața lui și poate că prezența ei l-a făcut să devină copilul bun, tolerant și sensibil care este acum. Iar cu toții avem de învățat o lecție de la el: să îi acceptăm pe cei din jurul nostru așa cum sunt și să știm să le oferim dragostea noastră necondiționat, fără să încercăm să îi schimbăm!

Felicitări, Horia! Kiti este foarte norocoasă că are un frățior ca tine!

Tot în cadrul evenimentului președinta asociației Învingem Autismul ne-a vorbit despre proiectul pe care asociația îl desfășoară cu sprijinul Kanal D, o campanie menită să îi ajute pe copilașii care suferă de autism să poată merge la școală. Dacă vreți să susțineți această inițiativă o puteți face cu un gest simplu: un SMS la 8842, prin care să donați 2 euro pentru ca acest proiect să devină realitate.

La sfârșitul lansării Horia a împărțit tuturor autografe pe cărticele, așa că am profitat de ocazie ca să iau un autograf pentru doi copilași foarte dragi mie: Mihăiță și surioara lui Maria, cea care asemenea lui Horia cunoaște de mică universul special al unui copilaș cu autism.

Vă las să vedeți chiar voi cărticica cu dedicație de la Horia, precum și câteva poze de la eveniment. Și bineînțeles vă invit cu mult drag să cumpărați și voi cărticica lui Horia: „În zbor barba nu crește”, de la Editura Frontiera.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s