Sfaturi utile pentru o campanie umanitară (partea a II-a)

Prima postare legată de campaniile umanitare o puteţi găsi aici. Aşa cum promiteam în finalul postării revin astăzi cu câteva informaţii suplimentare, care sper să le fie utile tuturor celor care desfăşoară o campanie umanitară, legate de promovarea media şi colaborarea cu o asociaţie.

3. Promovarea media

După realizarea blogului pasul următor este promovarea cazului, iar în această etapă mass-media are un rol foarte important. Părinții pot trimite email-uri către cât mai multe ziare, prezentând cât mai clar povestea copilului și solicitând sprijinul acestora pentru promovarea cazului. În email trebuie să includeți și link-ul către blog, unde cei care primesc emailul vor găsi mai multe informații.

Din experiența de până acum vă sfătuiesc să insistați mai ales asupra mediei locale (ziare locale, posturi TV locale), pentru că în cazul lor șansa de a primi un răspuns pozitiv este mult mai mare. Ziarele și posturile naționale primesc foarte multe apeluri de acest gen și șansele ca ele să reacționeze prompt la emailul primit sunt destul de mici. Pentru un rezultat mai rapid puteți încerca să mergeți direct la redacția ziarelor locale pentru a vorbi direct cu cei care publică articolele. Susținerea primită de la publicații poate fi de două feluri: fie publicarea unui articol despre copil, fie includerea în ziar a unui apel umanitar care să apară în fiecare ediție pe o anumită perioadă de timp.

De îndată ce reușiți să aveți povestea promovată de un ziar sau un post de televiziune nu uitați să includeți informația pe blog și să o promovați prin intermediul rețelelor de socializare.

4. Colaborarea cu o asociație umanitară sau cu o fundație

În măsura în care este posibil încercați să obțineți sprijinul unei fundații care să vă susțină. Datele de contact ale acestora (email, număr de telefon, formular de contact) le puteți găsi pe site-urile lor. La fel ca în cazul mass-media, încercați să le prezentați cazul cât mai clar și să le transmiteți link-ul către blog. Sunt șanse mai mari de reușită dacă vă adresați unei asociații care activează la nivel local sau unei fundații specializate în cazuri similare (de exemplu fundații speciale pentru copilașii bolnavi de inimă, etc).

Colaborarea cu o asociație vă poate fi de folos în mai multe feluri:

a. Susținere financiară. Multe dintre asociații vă pot ajuta printr-o donație care să vă ajute în tratamentul copilului. În acest caz va trebui să încheiați cu ei un contract de sponsorizare.

b. Informare. Prin intermediul asociațiilor puteți afla multe informații utile despre cazuri similare, clinici specializate din străinătate, metode alternative de tratament. Este foarte util să discutați cu oameni care au mai întâlnit cazuri asemănătoare și care vă pot îndruma.

c. Promovare. O asociație vă poate ajuta mult la promovarea cazului, deoarece de obicei membrii acesteia au contacte care facilitează promovarea campaniei umanitare în ziare și pe diferite bloguri.

d. Numere de teledon. O modalitate de donare pe care o puteți obține doar prin intermediul unei asociații este teledonul, adică numere de telefon sau de SMS prin care oamenii pot dona o anumită sumă de bani. Astfel de numere sunt un mod mai rapid de a strânge donații, pentru că oamenii care vor să doneze nu mai trebuie să facă un drum până la bancă și pot dona direct prin telefon. Dacă asociația deține astfel de numere îi puteți ruga să le aloce cazului pentru o anumită perioadă de timp.

Sunt multe asociaţii dispuse să acorde sprijin, aşa că merită să încercaţi să îi contactaţi. Voi încerca să fac o listă cu principalele fundaţii şi asociaţii care se ocupă de cazurile copilaşilor care au nevoie de sprijin şi o voi publuica pe blog, ca să puteţi găsi mai uşor datele lor de contact.

***

În orice campanie umanitară este nevoie de multă implicare, efort şi perseverenţă! Dacă luptaţi pentru o cauză nu vă lăsaţi descurajaţi de momentele mai grele, luptaţi cu toate forţele pentru a obţine ce v-aţi propus şi veţi vedea că treptat oamenii vă vor fi alături şi vă vor ajuta să reuşiţi! Eu vă doresc tuturor celor care luptaţi pentru viaţa unui copilaş mult succes, să reuşiţi să strângeţi alături de voi cât mai mulţi susţinători şi să scrieţi un final fericit pentru fiecare campanii umanitare! Sper ca şi sfaturile mele să vă fie un mic ajutor!

De asemenea vă invit să aduceţi completări celor scrise de mine până acum dacă consideraţi că sunt şi alte aspecte folositoare pe care nu le-am menţionat! Aştept cu drag comentariile voastre!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s