Joculeț de weekend – Învățăm alfabetul

În continuarea jocului cu culori de aici, în weekend am decis că este timpul pentru un joculeț mai „complicat”, pentru învățarea alfabetului.

Sursa de inspirație a fot același site de resurse educative pentru micuți, dar de data asta a fost nevoie de ceva mai multa muncă pentru pregătirea joculețului.

De pe site am preluat foile cu cărticelele de joc, dar acestea erau concepute special pentru alfabetul englez (A de la „apple”, B de la „boat”, C de la „cake”, etc).

Așa că a fost necesară o muncă de rearanjare a imaginilor și literelor pentru ca ele să se potrivească alfabetului românesc. Astfel imaginile au fost mutate pe rând la literele corespunzătoare. Iată și două exemple de transformare: cățelușul a trecut de la litera D („dog”) la litera C, iar gărgărița s-a mutat de la litera L („ladybug”) la litera G. 🙂

După ceva timp întreg alfabetul a fost gata!

Jocul este distractiv și în același timp educativ, iar cărticelele colorate sunt pe placul celor mici. Pentru vă putea juca mai mult timp este bine ca aceste cărticele să fie printate pe carton sau plastifiate, altfel se deteriorează foarte repede. În funcție de vârstă puteți să îl învățați pe copil și să formeze cuvinte scurte folosind literele.

Dacă vă decideți să încercați joculețul cu micuții voștri vă urez mult spor la joacă și la învățat alfabetul! 🙂

 

 

 

Reclame

O părere la “Joculeț de weekend – Învățăm alfabetul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s