Prima zi de grădiniţă

Astăzi este o zi specială pentru Mihăiţă: prima lui zi de grădiniţă! Pentru el este un nou început, o schimbare pe care sper să o întâmpine cu bucurie şi cât mai mult entuziasm. Îmi doresc ca Mihăiţă să aibă parte de un început cât mai frumos, să aibă alături o educatoare care să îl înţeleagă şi să îi ofere atenţia de care are nevoie şi colegi de grădiniţă care să îl înconjoare cu o atmosferă plină de veselie!

De multe ori lumea se întreabă dacă un copilaş cu autism este pregătit cu adevărat să meargă la grădiniţă, iar mulţi directori de grădiniţă privesc cu reticenţă cererile de înscriere primite de la părinţii unor astfel de micuţi. De fapt în opinia mea problema stă tocmai invers: oare este grădiniţa cu adevărat pregătită să primească un copilaş care suferă de autism?

Din păcate multe dintre grădiniţele din România tratează cu indiferenţă acest aspect, alegând calea mult mai facilă de a refuza integrarea unui copil cu autism, de multe ori folosind motivaţii greu de înţeles. În alte ţări educatorii sunt pregătiţi special pentru a cunoaşte nevoile acestor micuţi, pentru a şti să lucreze cu ei şi să îi ajute să treacă peste momentele dificile de acomodare cu noul mediu. Un educator bine pregătit va reuşi să câştige încrederea celui mic, să se apropie de el şi să îl motiveze să participe cât mai activ la toate activităţile desfăşurate la grădiniţă. Am citit multe articole despre modul în care astfel de educatori se implică activ în integrarea copilului, cu rezultate extraordinare! Şi mi-aş dori să văd aşa ceva mai des şi în România, să ştiu că grădiniţele sunt pregătite să aibă grijă de un micuţ cu autism, să îl ajute să obţină performanţe cât mai bune şi să se integreze în colectivitate.

Aceşti copilaşi au un potenţial care trebuie descoperit şi încurajat, este nevoie doar de răbdare şi de dorinţa de a-i ajuta!

Aşa că astăzi, în prima zi de grădiniţă a lui Mihăiţă, îmi doresc doar ca grădiniţa la care el va merge să fie pregătită să îl primească şi să îi ofere tot ce are nevoie! Pentru că ştiu că dacă va avea sprijinul necesar din partea celor din jur Mihăiţă le va demonstra tuturor că este un băieţel foarte harnic şi isteţ, capabil să ne surprindă de fiecare dată cu energia lui!

Multă baftă, dragă Mihăiţă! Îţi voi ţine pumnii pentru ca această zi să fie începutul unei etape cât mai frumoase din viaţa ta, în care să înveţi multe lucruri noi şi să fii înconjurat de oameni minunaţi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s