La maratonul Dravet

Sâmbătă am participat cu mare drag la maratonul Dravet, un eveniment foarte frumos cu mult sport, muzică și mulți oameni strânși pentru a-și arăta sprijinul pentru cei care se luptă cu forme rare de epilepsie.

A fost o după-amiază plină de voie bună, cu multe tricouri și brățări mov care au fost simbolul acestei lupte inițiate de câteva mămici minunate, care își doresc să iasă învingătoare din lupta cu epilepsia, nu doar pentru copilașii lor, ci pentru toți micuții care trec prin așa ceva. Din acest motiv a apărut Asociația Dravet, care reunește părinți care sunt hotărâți să schimbe viața copiilor diagnosticați cu forme rare de epilepsie.

La maraton am avut ocazia să o cunosc pe mama micuțului Davis, unul dintre copilașii care se luptă cu sindromul Dravet, o mamă pe care o admir foarte mult pentru tot ceea ce face pentru a schimba ceva în felul în care epilepsia este privită la noi în țară. La eveniment a fost prezentă și Adriana Stere de la ProTv, una dintre susținătoarele asociației, care a profitat de ocazie pentru a realiza un reportaj despre dificultățile de integrare ale copiilor cu epilepsie, autism sau sindrom Down, dificultăți cauzate de necunoașterea și ignoranța celor care ar trebui să îi sprijine pe acești micuți și pe părinții lor.

Cu siguranță cei care s-au înscris la maraton s-au bucurat din plin de orele de sport desfășurate cu multă bună-dispoziție și de momentele muzicale!

Bineînțeles că am plecat de la maraton cu o brățară mov foarte drăguță, în semn de prețuire pentru tot ceea ce au realizat membrii asociației. Dacă vreți și voi să aveți o astfel de brățară o puteți cumpăra de pe site-ul asociației (aici), unde puteți găsi și alte obiecte hand-made foarte frumoase.

Ziua maratonului a avut pentru mine o semnificație specială, pentru că am avut ocazia să o petrec în compania lui Mihăiță și a familiei lui. Momentul în care am cunoscut-o personal pe Dana, mama lui, îmi va rămâne mereu în suflet, a fost o clipă pe care o așteptam de mult timp. Dar despre această întâlnire voi scrie într-o postare separată, pentru că sunt mai multe de povestit. 🙂

Între timp vă las să vă bucurași de câteva poze de la maratonul Dravet, ca să vedeți măcar o parte din atmosfera frumoasa de acolo. A fost cu adevărat un eveniment minunat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s