O greșeală care poate schimba o viață…

Există oameni pe care îi întâlnești și care reușesc să îți marcheze existența într-un mod profund, lăsând urme pe care le vei păstra mereu în suflet și provocând o transformare în viața ta… uneori în mai bine, alteori în mai rău.

În urmă cu câteva zile primeam un mesaj de la mămica unui copilaș pe nume Petre, a cărui poveste de viață m-a impresionat foarte mult. Părinții lui Petre știu poate mai bine decât oricine cum un singur om îți poate transforma viața liniștită și plină de speranțe într-o luptă continuă pentru vindecarea unui copilaș.

Sarcina mamei lui Petre a decurs normal timp de nouă luni, dar neglijența doctoriței (chiar cea care supraveghease sarcina) a făcut ca ziua nașterii micuțului Petre să aducă în viețile părinților lui o imensă tristețe, în loc să fie una dintre cele mai fericite zile din viața lor, așa cum ar fi trebuit să fie. Greșelile medicale repetate au făcut ca Petre să se asfixieze, iar efectele au fost foarte grave: creierul micuțului a fost lipsit de aer mult timp, iar el este nevoit acum să se lupte zi de zi cu paralizia cerebrală care îi răpește copilăria.

Povestea lui Petre o puteți citi pe larg aici. După ce am aflat de povestea lui am citit și articolul publicat în ziarul Bihoreanul, care prezenta pe larg felul în care neglijența acestei doctorițe a distrus viața altor două familii, într-un mod similar. (aici)

M-a revoltat enorm gândul că nimeni nu a luat măsuri în acest caz după prima experiență de malpraxis. Dacă încă de la început cineva ar fi semnalat lipsa de competență a acestui medic iar spitalul ar fi luat măsuri, Petre s-ar fi născut asistat de un alt doctor și probabil că acum ar fi dus o viață normală, bucurându-se de copilărie la fel ca alți copilași de vârsta lui.

De ce oare în țara noastră malpraxisul este de cele mai multe ori ascuns de ochii lumii? De ce oare medicii care au un astfel de comportament profesional pot continua să își facă meseria, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat?

Mă bucur măcar că datorită eforturilor părinților lui Petre doctorița care s-a ocupat de nașterea lui nu mai profesează în spital și nu mai poate pune în pericol viața altor micuți. Din păcate însă acest caz nu este singurul, iar sistemul medical se încăpățânează să ascundă astfel de cazuri, care rareori ajung să fie cunoscute și chiar și cele cunoscute de prea puține ori ajung să fie pedepsite.

Iar când spun că ar trebui pedepsite nu mă refer la vreo răzbunare, care oricum nu ar putea readuce liniștea în inimile celor afectați de astfel de greșeli. Mă refer doar la alungarea din sistem a celor care comit erori atât de grave, pentru că rămânerea lor în spitale poate face ca și alți copilași să treacă prin o dramă similară.

Din păcate nu depinde de noi să rezolvăm această problemă și cel mai probabil va dura mult până când se va acorda atenția cuvenită acestei probleme. Cu toții însă putem îi putem ajuta pe părinții care trec acum prin momente mult prea grele, doar din cauza că au întâlnit astfel de oameni. De aceea vă rog să citiți povestea lui Petre și să îl sprijiniți cu o donație, un gând bun, o încurajare. Împreună putem reda speranța unui copilaș care nu are nici o vină pentru greșelile celor care ar fi trebuit să îl aducă pe lume în siguranță.  Orice gest înseamna o șansă în plus pentru recuperarea lui!

Reclame

4 păreri la “O greșeală care poate schimba o viață…

 1. mare dreptate ai cu aceasta postare,si la noi este un caz asemanator,dar din pacate doctorii se acopera unii pe ceilalti si tot noi iesim in pierdere caci pana la urma tot aceeasi vita de lupta ducem dar m-as fi bucurat ca macar acesti doctori sa nu mai profeseze,sa nu mai fie alti copii nevoiti sa se chinuie din cauza lor,ca nu chef de noi mamicile!

  • Este atat de revoltator ca nimic nu se schimba in sistemul medical, desi acesti micuti minunati sufera atat de mult… Mi-as dori macar ca medicii care comit astfel de greseli sa nu mai fie lasati sa se ocupe si de alti micuti, pt ca aceste povesti triste sa nu se repete!
   Pana cand se va gasi o solutie la nivelul spitalelor, nu pot decat sa imi doresc ca toti micutii care sufera acum sa aiba sansa unei recuperari, iar parintii sa gaseasca alinarea pt toata suferinta adusa in viata lor de acesti medici incompetenti!

   • Asta este si ghinionul nostru… Diferenta este ca ginecologul cu care s-a nascut Raisa profeseaza bine mersi in Franta desi Colegiul Medicilor i-a stabilit vina si au sanctionat-o cu avertisment. Insa nedreptatea cea mai mare ni se face din partea Parchetului care de doi ani si jumatate intarzie sa trimita dosarul in instanta…

   • Este incredibil ca o astfel de greseala se sanctioneaza cu avertisment. Oare atat valoreaza pentru Colegiul Medicilor sanatatea unui copil?
    Iar despre instantele din Romania nimic nu ma mai mira.. Ar fi bine daca acei judecatori si procurori care se ocupa de caz ar putea petrece macar o zi cu Raisa, sa vada cum o fetita atat de dragalasa trebuie sa lupte zi de zi cu o boala pe care nu ar fi avut-o daca nu ar fi avut ghinionul sa intalneasca un astfel de medic. Poate asa ar intelege cat de multa suferinta lasa in urma neglijenta unor astfel de doctori si ar lua masuri pentru ca aceste greseli sa nu se mai repete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s