Resetează sistemul – o campanie în sprijinul copiilor abandonați

Povestea copilașilor abandonați în spitalul din Iași a atins inimile multor oameni, sensibilizați de faptul că acești micuți sunt nevoiți să își petreacă primii ani de viață: singuri, fără iubirea unui părinte, închiși într-un salon de spital care nu le oferă nici măcar condițiile minime necesare pentru a se dezvolta și a avea o copilărie fericită. Din păcate acest caz nu este unic, iar la scurt timp am aflat despre copilașii abandonați în spitalul din Constanța, în condiții greu de descris în cuvinte. Cu siguranță această situație se repetă și în alte locuri din țară, departe de ochii noștri. Iar acești copii nu au nici o vină că s-au născut într-o țară în care autoritățile sunt incapabile să îi protejeze, lăsându-i lipsiți de apărare și condamnându-i la o copilărie lipsită de fericire.

Pentru că acești micuți nu se pot apăra singuri, cei din jur sunt cei care ar trebui să reacționeze, să lupte pentru ei și să încerce să schimbe situația actuală. Acești copilași au nevoie de o familie adevărată, care să le ofere dragostea și protecția care le-a lipsit până acum. Legea adopțiilor (așa cum este ea formulată acum), precum și felul în care autoritățile înțeleg să o implementeze sunt însă piedici majore în calea celor care își doresc să le dăruiască acestor micuți o familie adevărată.

Asociația Ador Copiii (Comunitatea familiilor adoptive) a demarat recent un proiect menit să schimbe viața acestor micuți. „Resetează sistemul” își propune să tragă un semnal de alarmă în privinţa neaplicării şi nerespectării corespunzătoare a legii privind protectia si promovarea drepturilor copilului şi a legii privind regimul juridic al adoptiei. Susținând acest proiect fiecare dintre noi poate ajuta la conștientizarea gravelor probleme existente în sistemul actual și poate contribui la schimbarea în bine a vieților acestor copilași.

Vă invit să citiți mai jos detalii despre această campanie, preluate de pe site-ul asociației. Tot de pe site puteți afla cum puteți susține acest proiect. Fiecare dintre copilașii abandonați merită o copilărie fericită! Doar schimbând felul în care ei sunt protejați de autorități și ajutați să își găsească o familie le dăm cu adevărat șansa de a avea viața frumoasă pe care o merită din plin!

Asociaţia ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive lansează o campanie care îşi propune să determine de urgenţă, eficientizarea procedurii adoptiei in Romania !
Deşi este intrată in vigoare de 6 luni de zile, legea adopţiei 273-2004 republicată incă NU este aplicată CORECT in directiile de asistenţă socială si protecţie a copilului din Romania !
Direcţii care funcţionează fără a avea un serviciu specializat pe adopţii, asistenţi sociali dezinteresaţi, asistenţi maternali supraprotectori sau care nu pregatesc copiii in vederea tranzitului către familia adoptivă sunt doar o parte din problemele identificate in sistemul de protecţie sociala şi de adopţii din Romania.

Campania îşi propune:
Determinarea autoritatilor centrale sa verifice in mod constant metodele de lucru din teritoriu in privinta aplicarii legii 273/2004 republicata si 272/2004.
Determinarea infiintarii in cadrul fiecarui D.G.A.S.P.C. a serviciului de adoptii, separat de celelalte servicii
Determinarea angajarii de asistenti sociali profesionisti in cadrul fiecarui D.G.A.S.P.C., serviciul adoptii
Determinarea angajarii de psihologi profesionisti in cadrul directiilor de asistenta sociala, serviciul adoptii
Responsabilizarea D.G.A.S.P.C.-urilor fata de procedura adoptiei si respectarea termenelor specificate in 273/2004 republicata
Responsabilizarea Consiliilor judetene si a maternitatilor
Responsabilizarea magistratilor fata de procedura adoptiei
Derularea unei campanii de fundraising pentru acoperirea nevoilor a 400 de copii abandonaţi.
Sumele si bunurile colectate vor facute publice si vor fi folosite pentru achiziţionarea celor necesare pentru 400 de copii din centre aflate in Timişoara, Bucureşti şi Iaşi.
Asociaţia ADOR COPIII
Comunitatea familiilor adoptive
CIF: 16521676
CONT PAYPAL: office@adorcopiii.com
IBAN: RO98INGB0000999902899544
Banca ING Bank, Sucursala Timisoara
Împreună putem reseta sistemul !
Reclame

2 păreri la “Resetează sistemul – o campanie în sprijinul copiilor abandonați

    • Un astfel de proiect merita tot sprijinul! Mult spor in tot ceea ce faceti si sper sa aveti doar impliniri in aceasta campanie! Copilasii abandonati si familiile care vor sa adopte un micut au mare nevoie ca acest proiect sa aduca schimbarea pe care cu totii ne-o dorim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s