Planuri de viitor pentru copilașii de la Iași

În urmă cu o lună pentru copilașii de la Iași existau doar un trecut trist și un prezent lipsit de speranță. Acum însă, datorită voluntarilor de la Iași, a oamenilor din întreaga țară care s-au implicat și a asociației Ador Copiii, acești micuți au un prezent mai frumos și cel mai important au șansa la viitorul fericit pe care îl merită.

Am primit multe întrebări despre situația actuală a copilașilor și necesitățile din acest moment, așa că vă scriu câteva din noutățile pe care le-am aflat și eu de la cei implicați direct în campanie.

– Cea mai bună veste este cu siguranță cea legată de copilașii care au fost luați în plasament: din cei 57 de micuți descoperiți la începutul campaniei 10 se află deja la asistenți maternali, iar alți trei vor fi și ei luați în plasament în curând. Pentru ei este șansa la o copilărie normală, în care să aibă parte de dragostea și protecția unei familii.

– Asociația Ador Copiii a încheiat un acord cu spitalul pentru ca 7 voluntari ai săi să ajute la schimbarea copiilor și la diversificarea alimentatiei copiilor (micuții cu vârste de până la doi ani au fost hrăniți pâna acum doar cu lapte și au nevoi cât mai curând de introducerea alimentației solide). Voi menționa aici și lista voluntarilor, pentru că ei merită toată aprecierea noastră pentru tot ceea ce fac: Elena Spiridon, Anca Craciun, Cristina Coroama, Simona Moisii, Catalina Rusu, Ionut Spiridon, Adrian Stanescu.

– În continuare se dorește modernizarea secției prin dotarea cu paturi noi și crearea de locuri de joacă atât în interior cât și în exteriorul spitalului. În acest moment se strâng bani și donații pentru a se acoperi următoarele necesități: 30 de paturi pentru copii de o dimensiune mai mare, 30 de saltele pentru paturi, 30 de lenjerii de pat, 30 de păturici și permuțe,  consumabile pentru copiii (scutece pampers, creme, pudre), alimente pentru diversificare (mâncare Hipp, Nestle ,Hamme), veselă de inox pentru copiii, scaune de masa, premergătoare. Dacă puteți oferi sprijin pentru procurarea acestor produse gestul vostru este binevenit!

– Datele de contact pentru oricine dorește să ajute sunt următoarele:

* adresa de email pentru informații: sa_ajutam_copiii@yahoo.ro

* adresa depozitelor unde se pot trimite colete: Str. Aurel Vlaicu, nr.54, fosta autobaza nr. 3, Iași (neapărat înainte de livrare trebuie contactată telefonic o persoană de contact: Simona Moisii – 0742 934 000 sau Cristina Coroama – 0743 985 802 sau Anca Craciun – 0749 067 014 )

* donațiile în bani se pot face în contul deschis de asociația Ador Copiii – RO55INGB 0000 9999 0328 1140, la ING Bank Timisoara (swift INGBROBUXXX), cu mențiunea „pentru copilașii de la Iași”.

– După ce cazul copilașilor de la Iași a fost făcut cunoscut au apărut și alte povești la fel de impresionante, ale altor micuți abandonați în spitalele din țară, în condiții greu de imaginat. Dacă vreți să le acordați și lor un sprijin vă ofer mai jos câteva date de contact:

* copilașii abandonați în spitalul din Constanța au nevoie de sprijin, pentru ei s-a creat un grup pe Facebook pe care îl puteți găsi aici

* copilașii abandonați la Piatra-Neamț sunt momentan tot în grija grupului creat pentru micuții de la Iași, pe care îl puteți găsi aici

* mai multe informații despre toate cazurile puteți găsi pe site-ul asociației Ador Copiii sau pe pagina lor de Facebook, aici.

Sper ca această campanie inițiată pentru micuții de la Iași să fie doar primul pas pentru o schimbare în bine în toate spitalele din țară. Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și sper să rămâneți alături de acești copilași, ajutându-i să aibă o copilărie fericită.

Reclame

2 păreri la “Planuri de viitor pentru copilașii de la Iași

  1. Romania, bravo!!Sa avem grija de copiii nostri asa e cel mai nobil lucru pe care il putem face! Eu stau in irlanda de Nord si tare mi-as dori sa pot lua unul din copilasii astia in adoptie dar deocamdata nu se poate. Ieri am vizionat documentarul The Lost Orphan:Mirela’s Story si am plins gindindu-ma ca povestea se repeta in multe spitale din tara la ora actuala. ma bucur sa vad ca se fac pasi pantru ca copilasii astia sa nu ajunga in aceeasi situatia trista ca cei din documentar. O sa incercam sa ajutam financiar cu ce putem de aici, multumim ca ne tineti la curent!

    • Noi va multumim tuturor pt implicare, am fost placut impresionata sa vad atat demulti romani din strainatate care si-au dorit sa ajute!
      Voi cauta si eu documentarul despre care ati scris, m-ati facut curioasa sa il vizionez si eu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s