Povești impresionante de viață, atât de aproape de noi

Uneori povești de viață impresionante se petrec atât de aproape de noi, dar totuși sunt atât de departe de ochii noștri. Asta se întâmplă și la spitalul Fundeni, în ale cărui saloane se ascund sute de povești de viață, unele greu de descris în cuvinte, care însă ajung mult prea rar să fie cunoscute și să primească sprijinul de care au nevoie.

Vineri am fost la Fundeni pentru a participa la un spectacol pentru copilașii de acolo și am avut ocazia să descopăr o părticică din acea lume. De-a lungul timpului am fost implicată în cazurile unor copilași internați acolo, dar niciodată nu avusesem ocazia să descopăr cu adevărat această lume aparte, în care se ascunde atât de multă suferință și în același timp atât de multă putere de a lupta cu boala.

Ieri am avut bucuria de a cunoaște personal două doamne extraordinare, a căror muncă o admir de mult timp: Olga Cridland și Roxana Dumitru. Sunt foarte fericită că am avut ocazia să le întâlnesc față în față, pentru că știu că ele duc zilnic o luptă neobosită pentru copilașii de acolo, alături de toți oamenii cu suflet mare care fac parte din Asociația PAVEL. Căldura lor sufletească se simte imediat ce ajungi în preajma lor și este imposibil să nu observi dăruirea cu care se implică în ceea ce fac. M-a impresionat să văd cum reacționează copilașii în preajma Roxanei, iar iubirea lor este cea mai sinceră dovadă a muncii minunate pe care ea o face zi de zi în spital.

Prin intermediul ei am aflat multe povești impresionante, care mi-au rămas în suflet și care m-au făcut să privesc lucrurile altfel. Cunoscând lupta pe care micuții de la Fundeni o duc pentru a se face bine parcă toate problemele noastre cotidiene par atât de neînsemnate… Am fost marcată de multe dintre cazurile copilașilor, încât îmi este imposibil să descriu în cuvinte cât de impresionante sunt poveștile lor.

Am tot amânat astăzi să scriu această postare, pentru că parcă vroiam să mai aștept, să mi se liniștească sufletul. Dar știu că acești micuți nu pot aștepta, ei au nevoie de sprijin acum, pentru că timpul este de multe ori un inamic în lupta cu cancerul. Aș putea să vă scriu despre multe dintre poveștile care se ascund în saloanele spitalului, dar nu aș avea cum să exprim nici măcar o fărâmă din tot ceea ce se petrece acolo.

Vă rog doar să încercați să descoperiți acești copilași, să aflați poveștile lor și să îi ajutați cu orice puteți. Este teribil de greu să petreci luni întregi într-un salon de spital, trecând prin suferințe mult peste puterile unui copilaș… iar atunci când lipsa banilor este o problemă în plus, lupta cu cancerul de infinit mai grea.

Chiar dacă nu puteți merge la spital să îi cunoașteți pe micuți puteți afla poveștile lor prin intermediul Asociației PAVEL, care a creat un blog special de apeluri umanitare. Orice ajutor acordat unuia dintre copilași este binevenit, un părinte greu încercat vă va fi recunoscător pentru fapta voastră.

Vineri am avut ocazia să îi văd pe Ana Maria și pe Rareș, două dintre poveștile impresionante de viață de la Fundeni. Cazul Anei Maria îl citisem acum ceva timp pe site-ul fundației Mereu Aproape, este o poveste emoționantă a unei fetițe care a trecut în câțiva ani de viață prin suferințe greu de imaginat. Am recunoscut-o imediat când am văzut-o la spital, dar m-a impresionat atât de mult privirea ei, încât am rămas fără cuvinte. Povestea Anei o puteți vedea aici, în filmulețul difuzat la Observator, iar detaliile despre cum o puteți ajuta le găsiți aici.

Rareș este un copilaș de 9 anișori, care de mic luptă cu un diagnostic care îl face să își petreacă toate zilele într-un pat de spital. Din cauza bolii arată ca un copilaș de 5 ani, iar în curând va trece printr-un transplant complicat, prin care mama lui îi va dona o parte din ficatul ei. Lupta cu boala este cu atât mai grea cu cât posibilitățile financiare ale mamei, rămasă singură, sunt foarte reduse. În urmă cu puțin timp Rareș primise cadou o tabletă de la o persoană cu suflet mare și era atât de încântat, pur și simplu se citea în ochii lui bucuria unui copilaș care are parte de mult prea puțină fericire. În continuare mama lui va avea nevoie de mult sprijin pentru a trece cu bine peste operațiile prin care va trece micuțul ei. Dacă puteți să îi ajutați vă rog să o faceți, detaliile despre cazul lui le puteți găsi aici.

Sunt multe alte povești de viață în Fundeni care au nevoie de ajutorul oamenilor din jur. Puteți fi alături de copilașii de acolo susținând asociația PAVEL în demersurile ei, fiecare bănuț donat în conturile asociației va fi folosit pentru a aduce bucurie și speranță în sufletele acestor copilași.

Vineri la spectacol am făcut mai multe poze, dar din dorința de a proteja identitatea copiilor nu le pot publica. Însă cu siguranță dacă veți avea vreodată ocazia să priviți ochii unuia dintre copilașii de acolo veți înțelege suferința prin care trec și veți ști cât de multă nevoie au de sprijinul nostru. Aceste povești se petrec atât de aproape de noi, vă rog să nu le ignorați. Împreună le putem arăta acestor copilași că suntem alături de ei și că ne pasă cu adevărat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s