Dragostea prin ochii unui copilaș abandonat

De când povestea micuților abandonați la spitalul Sf. Maria din Iași a devenit cunoscută ceva s-a schimbat parcă în sufletele multor oameni. Fără a se cunoaște dinainte au creat o comunitate puternică, hotărâtă să lupte pentru un obiectiv comun, pentru ca acești micuți să aibă parte de o copilărie fericită. Povestea din Iași s-a repetat și în alte orașe atât cu părțile ei rele (copilași abandonați în saloane de spital ), cât și cu părțile ei bune (oameni care își doresc să schimbe situația acestor micuți și să le ofere tot ceea ce au nevoie).

Așa cum voluntarii le-au dat tuturor (în special autorităților) o lecție de perseverență și de implicare, la fel și copilașii abandonați ne oferă o lecție de viață emoționantă. Am vorbit cu mai mulți dintre cei implicați în astfel de cazuri și toți mi-au povestit despre felul în care micuții răspund la afecțiune, un mod atât de înduioșător prin ei învață să iubească și să se lase iubiți. Acești micuți nu știau cum să își exprime sentimentele și apropierea voluntarilor i-a făcut să își deschidă treptat suflețelele, să primească dragostea celor din jur (un sentiment așa nou pentru ei) și să dăruiască la rândul lor iubire. Este greu să îmi imaginez un copilaș de un anișor care să nu știe cum să reacționeze la o îmbrățișare, care să fie surprins de orice dovadă de afecțiune și care să tânjească din tot suflețelul lui după dragostea unui om, care îi era până atunci complet străin.

Pe lângă toate donații materiale pe care acești copii le-au primit și care au reușit să le facă viața mai frumoasă, cred că cel mai mare câștig pentru micuți este dragostea pe care au primit-o de la voluntarii care petrec timp cu ei și care le dăruiesc acea apropierea sufletescă de care au mare nevoie.

Acești copii nu pot vorbi încă pentru a ne spune cât de multă nevoie au de noi, dar în felul lor le spun asta tuturor celor care îi vizitează – prin ochii lor plini de speranță, prin îmbrățișările lor stângace, prin zâmbetele gingașe pe care le dăruiesc. Unii dintre micuții de la Iași și-au găsit deja familii care le oferă căldura unui cămin și bucuria unei copilării adevărate. M-am bucurat nespus să aflu despre Raluca Gabriela, care deja de o săptămână se află într-o familie de oameni minunați, hotărâți să îi dăruiască iubirea necondiționată pe care o merită din plin.În doar câteva zile  micuța a făcut mari progrese de la copilașul speriat din spital la o fetiță veselă care treptat recuperează tot timpul pierdut de când a fost abandonată. Georgiana, o altă fetiță de la Iași, a cărei fotografie a emoționat mulți oameni, are de asemenea parte de bucuria de a trăi acum într-o familie, pentru că un om cu suflet mare a decis să îi ofere dragostea de care până acum nu a avut parte.

Până acum câteva săptămâni acești copii nu știau să iubească! Ce poate fi mai trist și mai nedrept decât atât? Acum învață să primească și să dăruiască iubire.

Dragostea unui copil este cea mai sinceră formă de iubire, iar oamenii minunați care au decis să aibă grijă de acești micuți cu siguranță vor fi recompensați prin fiecare zâmbet al lor, de fiecare îmbrățișare oferită din iubire, de fiecare privire plină de recunoștință. Acești copilași nu știu ce înseamnă o adopție, nu știu câte piedici poate pune statul în acest proces, dar simt că își doresc iubirea unei familii și ne arată asta în felul lor aparte.

Dacă aveți în suflet dorința de a adopta un copilaș nu vă lăsați descurajați de nimic! Drumul spre dificil, foarte dificil, dar la finalul lui veți avea în brațe un copil care va face uitate toate greutățile. Dacă credeți că vă este greu să treceți prin asta, gândiți-vă o clipă cât de greu îi este unui copil să fie abandonat, fără speranța unei copilării fericite, fără șansa unei vieți fericite.

Dragostea se vede altfel prin ochii unui copilaș abandonat, mai sincer și mai intens decât pentru oricine altcineva. Atunci când alegi să oferi o șansă unui asftel de copil îți poți oferi și ție șansa de a fi mai bun și de a vedea că implicarea ta a schimbat cu adevărat viața cuiva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s