Idei de fapte bune

Gesturile pe care le facem pot atinge viețile celor din jur în multe feluri, fără ca măcar să ne dăm seama. Sunt gesturi simple pe care de multe ori uităm să le facem, prinși în agitația contidiană: un zâmbet sincer, un gând frumos, o faptă bună care să aducă bucurie.

Uneori am dori să ajutăm cumva, dar nu știm cum și ne gândim că gesturile pe care noi le putem face sunt lipsite de importanță. Ne temem să oferim cuvinte de încurajare pentru că poate în stângăcia noastră nu vom ști ce să spunem, amânăm un gest pentru că ne gândim că nu este momentul potrivit, renunțăm la a face o faptă bună pentru că ne gândim că ceea ce putem oferi noi este prea puțin. Dar de fapt aceste gesturi sunt cele mai frumoase daruri pe care le putem oferi celor din preajma noastră. O faptă bună nu se cuantifică în valoarea donației pe care o poți face, ci în valoarea sufletească a gestului tău. Mai presus de orice lucru material poți dărui speranță și bucurie, iar asta este cu adevărat important.

Iar faptele bune pot fi făcute în multe moduri, trebuie doar să găsim modalitatea care ni se potrivește și să ne dorim să facem acele gesturi frumoase prin care să oferim bucurie. Iată mai jos o listă cu câteva idei de fapte bune, sper să vă fie de folos ca sursă de inspirație. 🙂

–  Trimite bucuria mai departe

Cu toții avem în casă lucruri frumoase pe care însă nu le mai folosim din diferite motive. Iar dacă acele lucruri ne-au adus nouă bucurie atunci când le-am cumpărat putem trimite această bucurie mai departe, dăruind aceste lucrușoare cuiva căruia să îi fie cu folositoare. Putem dona multe lucruri: haine, jucării, cărți, orice poate fi de folos cuiva. Iar curățenia pe care cu toții facem în preajma Crăciunului este un moment potrivit pentru a aduna aceste lucruri și a le trimite unor oameni care au nevoie.

Cui le putem dona? Sunt mulți oameni care s-ar bucura să primească un astfel de sprijin, iar dacă aveți lucruri utile pentru copilași vă ofer aici o sugestie despre unde le puteți dona.

– Donează speranță

Cea mai simplă și eficientă metodă de a ajuta este să sprijini pe cineva cu o sumă de bani, mai ales atunci când vorbim de un copilaș care are nevoie de o sumă mare pentru tratamente. Fiecare om se confruntă cu greutăți, dar cred că din când în când putem renunța la ceva pentru a face o donație care să aducă speranță în sufletele unor părinți care luptă pentru micuțul lor. Pe lângă suma pe care o donezi oferi în primul rând un sprijin moral pentru cineva care prin gestul tău se va simți mai puțin singur în lupta grea pentru viața unui copil.

Dacă puteți face acest gest, gîndiți-vă cât de multă bucurie poate aduce și cât de mult poate însemna sprijinul vostru. Vă invit să citiți aici despre copilași care au nevoie de susținere și pentru care fiecare gest frumos semnifică o șansă în plus de a se face bine.

– Oferă timpul tău

Pe lângă lucrurile materiale fiecare dintre noi mai poate oferi ceva: timp pentru a face bine. Chiar dacă nu avem posibilitatea de a ajuta financiar pe cineva, putem face o faptă bună oferind o parte din timpul nostru pentru a face voluntariat. Implicarea în acțiuni de voluntariat înseamnă dăruire și dorința de a ajuta necondiționat pe cineva care are nevoie. Alege o cauză în care crezi cu adevărat și poți schimba ceva prin implicarea ta! Sunt multe asociații la care poți face voluntariat, iar dorința ta de a ajuta se va transforma astfel în rezultate palpabile care îți vor da un sentiment minunat de satisfacție atunci când vei vedea efectele muncii tale.

– Dăruiește sprijin pe termen lung

Uneori se întâmplă ca o poveste de viață  să te impresioneze cu adevărat și să îți dorești să poți face mai mult decât o simplă donație. Atunci poți alege să ajuți pe termen lung pe cineva. Iar acest ajutor nu înseamnă doar sprijin financiar, ci multe alte lucruri pe care le poți face pentru a ajuta.

De exemplu susținerea unor părinți care luptă pentru a-și face bine copilașul poate include multe aspecte: îi puteți ajuta cu informații despre clinici din străinătate, puteți să purtați coresponența cu acestea în locul lor, puteți să îi ajutați făcând cunoscut cazul lor, puteți organiza evenimente pentru strângerea de fonduri și multe altele. De asemenea sprijinul moral oferit în astfel de situații este important,chiar și numai faptul că au pe cineva alături în această luptă înseamnă mult. Dacă o povestea de viață v-a impresionat nu ezitați să vă implicați, veți vedea cât de multpoate conta ajutorul vostru.

– Sponsorizează un copil

Această idee este o practică destul de des folosită în străinătate, din păcate la noi în țară este mai puțin întâlnită. Este vorba de sprijinirea financiară a unui copilaș pe o perioadă mai lungă de timp, prin sume transmise lunar. Fie că este vorba de un copil orfan sau despre un copil cu probleme de sănătate această modalitate este un mare sprijin, iar dacă alegi să faci asta recompensele sufletești nu vor întârzia să apară. Vei ști că fiecare progres al acelui copilaș ți se datorează și ție, iar asta îți va aduce o bucurie de fiecare dată când vei primi o veste bună.

***

Indiferent de modul în care fiecare dintre noi alege să facă o faptă bună, important este că gestul nostru poate aduce o bucurie sinceră în sufletul cuiva. Iar când veți simți recunoștința unui om pe care l-ați ajutat veți înțelege cât de mult a contat gestul vostru!

Sunt sigură că în viață faptele bune sunt răsplătite, iar un gest făcut din tot sufletul aduce întotdeauna un sentiment de bucurie unic. Dăruind ceva celor din preajma ta îți oferi ție șansa de a fi un om mai bun!

Reclame

4 păreri la “Idei de fapte bune

 1. CEI CARE POT DA O MANA DE AJUTOR ACESTUI CAZ,ORICAT DE PUTIN ESTE BINEVENIT.
  Vasile Aurelia:
  buna seara oameni cu suflet sant o mama singura cu o fetita de 7 ani care merge la scoala eu sant operata la inima si am o pensie de handicap de 230 ron pe luna stau cu chirie va rog daca se poate sa ma ajute cineva credeti-ma ca nu mai pot sa ami duc fetita la scoala ca nu mai imi permit nu imi ajunge pensia si cu chiria si cu scoala fetitei si cu mancarea va rog din suflet si din inima ajutati-ma las si un numar de tel 0763918608″.va multumesc

 2. Buna. Apropo de sponsorizare, vreau sa va spun ca nici din perspectiva unui donator lucrurile nu sunt simple: daca e sa cauti pe Google un copil de sponsorizat in Romania nu gasesti nimic. Fiabil vreau sa spun. Pentru ca in calitate de sponsor la distanta vrei sa stii macar ca nu dai bani pentru necesarul de alcool al parintilor sau mai stiu eu ce. De aceea am ales o fata saraca inclusa intr-un program al unei fundatii. In rest sunt apeluri ca cel de mai sus unde trebuie sa mergi pe incredere. Daca acea copila de 7 ani ar fi trecuta pe un site la cerere de sponsorizare, cu poza si ceva date, s-ar gasi mult mai lesne ajutor. Ce parere aveti?

  • Aveti mare dreptate, sunt oameni care vor ajute si nu gasesc la noi in tara posibilitatea reala de a sponsoriza un copil. Pentru ca este important ca sponsorul sa primeasca permanent informatii despre copil, sa vada pe ce sunt cheltuiti banii si sa poata pastra legatura cu copilul. Din pacate un astfel de program este greu de implementat, singurii care ar putea face asta ar fi cei implicati in centrele de plasament sau in diferite fundatii care pot urmari pe termen lung evolutia unui copil si pot pastra legatura cu sponsorul. Mi-as dori sa vad ca se intampla asta, dar in realitate sunt prea putine astfel de situatii.
   O alta alternativa este sprijinirea de la distanta a unui copilas cu probleme de sanatate. De obicei pentru astfel de copilasi familia creaza un blog pe care dau regulat vesti despre copil, arata pe ce tratamente s-au investit banii, iar sponsorul poate pastra legatura cu ei si vedea rezultatele sprijinului oferit. Din punctul meu de vedere aceasta varianta este cam singura viabila in tara noastra, pentru ca stiu ca poate merge bine cu satisfactii mari atat pentru sponsor cat si pentru familia ajutata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s