Mai credem în magia Crăciunului?

Dintotdeauna pentru mine Crăciunul a fost cea mai frumoasă sărbătoare și poate cel mai așteptat moment al anului. Îmi plac toate lucrurile care fac această sărbătoare atât de specială: brăduții îmbodobiți, luminițele de pe case, mirosul de cozonac, colindătorii care ne vizitează uneori și mai ales darurile pregătite pentru cei dragi. Cred în acea magie a Crăciunului care ne face pe toți mai darnici, ne amintește de cei pe care poate în timpul anului fără să vrem îi ignorăm și ne oferă ocazia de a petrece momente frumoase alături de familie.

Anul acesta însă privind în jur observ că parcă uităm să ne bucurăm de ceea ce înseamnă cu adevărat Crăciunul și ne lăsăm prinși într-o agitație care nu mai are nici o legătură cu magia acestei sărbători. În ultima săptămână fiecare ieșire prin oraș a însemnat aglomerație, magazine pline de oameni grăbiți și o goană inexplicabilă după cadouri, haine, preparate pentru masa festivă. Ore întregi petrecute în trafic și prea puțini oameni care chiar se bucurau de momentele dinaintea sărbătorilor.

De multe ori cadourile devin o obligație și uităm să dăruim cu drag. Uneori ne gândim prea mult la ce vom pune pe masa de Crăciun și mult prea puțin la oamenii dragi pe care îi vom avea alături atunci. Pierdem mult timp în încercarea de a ne oferi un Crăciun bogat în daruri, fără să ne gândim la ceea ce contează cu adevărat. Sărbătorile devin tot mai comerciale, iar noi ne lăsăm prinși într-o agitație care ne oferă mult prea puțină bucurie.

Crăciunul trebuie să însemne cadouri făcute din suflet și clipe fericite alături de oamenii la care ținem, la asta ar trebui să ne gândim în primul rând. Aș vrea ca în oraș să văd oameni zâmbitori care să simtă bucuria acestor zile, oameni liniștiți care să aibă timp să admire lucrurile frumoase din jur… Atunci când sunteți grăbiți să pregătiți fiecare detaliu pentru sărbători opriți-vă măcar o clipă și faceți-vă timp să simțiți magia Crăciunului cu tot ceea ce înseamnă ea: culori, arome, sentimente. Gândiți-vă că oamenilor dragi trebuie în primul rând să le dăruiți dragostea voastră, de ea au nevoie mai presus de orice daruri materiale.

Eu vă doresc tuturor să aveți mult spor la pregătiri, să faceți totul cu drag și să păstrați în suflet bucuria acestor clipe! Să găsiți acele cadouri care să îi facă fericiți pe cei cărora le veți dărui și să aveți parte de sărbători așa cum vă doriți! 🙂

4

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s