Cum donăm cei 2% – un formular şi o faptă bună

Avem şansa o dată pe an să facem o faptă bună care nu ne costă nimic: să donăm 2% din impozitul pe venit către o cauză în care credem cu adevărat. Este un gest simplu, trebuie doar să completăm un formular şi banii care altfel ar ajunge în bugetul statului vor fi redirecţionaţi către cineva care are nevoie de un sprijin.

În ultimele zile am primit mai multe întrebări legate de acest subiect, aşa că revin cu câteva informaţii care sper să vă fie utile.

Cum donăm

1. Formularul îl puteţi printa de aici, iar câmpurile care trebuie completate sunt următoarele:

– anul (se va trece 2012 fiind vorba de impozitul aferent anului trecut)

– datele de identificare ale contribuabilului (datele voastre personale, telefonul şi faxul nu sunt obligatorii, aşa că puteţi omite acele câmpuri)

– destinaţia sumei (punctul III), unde se alege varianta 2, se bifeează în dreptul opţiunii „susţinerea unei unităţi non-profit / unităţi de cult”, iar apoi se completează datele asociaţiei către care se face donaţia. Suma nu trebuie completată, cei de la Administraţia Financiară vor calcula suma separat.

– se semnează în câmpul „semnătura contribuabil” şi formularul este gata. 🙂

2. La formular nu mai trebuie ataşată fişa fiscală, aşa cum se solicita în urmă cu câţiva ani, aşa că după completarea formularului îl puteţi transmite direct către Administraţia Financiară.

3. Trimiterea formularului se poate face în două moduri:

– direct la Administraţia Financiară de care aparţineţi (lista tuturor sediilor o găsiţi aici)

– prin poştă către sediul Administraţiei Financiare, prin intermediul unei scrisori recomandate cu confirmare de primire. A doua metodă este ceva mai simplă, mai ales în cazul Administraţiile Financiare mai aglomerate, unde riscaţi să pierdeţi destul de mult timp la coadă.

Este important de ştiut că acest formular nu înseamnă nici un cost din partea celui care donează, pentru că este vorba de o sumă de bani care altfel ajunge la organele fiscale. Acest formular este o modalitate de a face o faptă bună, un efort mic care cred că merită făcut pentru cei care au nevoie de susţinerea noastră. Sunt foarte multe asociaţii care strâng astfel de donaţii, trebuie doar să găsiţi acea cauză pentru care simţiţi că vreţi să donaţi. Eu am donat anul trecut pentru micuţul Mihăiţă, un copilaş care suferă de autism, iar anul acesta voi face la fel. Dacă vreţi şi voi să îl ajutaţi pe Mihăiţă găsiţi toate detaliile necesare aici.

Indiferent pe cine alegeţi să ajutaţi, puteţi fi siguri că implicarea voastră este importantă. Poate suma pe care o donează fiecare dintre noi prin acest formular este mică, dar împreună putem schimba ceva.

doneaza

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s