Viața unui copil poate fi salvată de generozitatea semenilor

Acum câteva zile am primit un email de la o prietenă despre cazul unei fetiţe care luptă pentru viaţă şi are mare nevoie de sprijinul celor din jur pentru a se face bine. Vă rog să citiţi povestea ei şi dacă puteţi să o ajutaţi să treacă peste aceste momente grele. Puteţi găsi mai jos povestea ei, pe care am preluat-o integral din ziarul „Pandurul” (articolul de aici), care a publicat de curând acest caz umanitar. Sunt sigură că prin implicarea oamenilor cu suflet mare micuţa Lidia va avea şansa de a se vindeca şi a avea copilăria fericită pe care o merită.

„În ianuarie 2012, familia Drăghescu, din oraşul Tismana-satul Sohodol, primea o veste cumplită: fetița lor de opt ani, Lidia Vasilica, a fost diagnosticată cu limfom malign non Hodgkin toracal. Din acel moment, viața lor și a Lidiei s-a schimbat dramatic, iar fiecare zi înseamnă o luptă cu teribila afecțiune. Acum, familia Drăghescu are mare nevoie de ajutor financiar pentru a putea salva viața copilei lor. Au nevoie de 5.400 de euro pentru a cumpăra cinci fiole de Erwinase, un medicament ce nu există în farmaciile din România și care costă 1.080 euro fiola.

A trecut mai bine de un an de când teribila veste le-a dat viața peste cap. Vasilica și Vasile Drăghescu din Sohodol-Tismana au două fetițe, ca doi îngeri, dar cea mare dintre fete, Lidia, 8 ani, suferă de cancer. Vasilica Drăghescu își amintește cu groază ziua în care a aflat că fiica sa ar putea muri: „A fost cumplit, groaznic, nu am cuvinte să descriu toată teroarea pe care am simțit-o atunci când am aflat că Lidia are cancer. Mă întrebam de ce copilul meu, de ce un copil, de la ce s-a îmbolnăvit. A fost îngrozitor. Din fericire, medicii ne-au spus că a fost descoperit la timp și că tratamentul acesta cu Erwinase o poate salva. Este mult peste posibilitățile noastre financiare”, a spus Vasilica Drăghescu.

Tatăl copilei nu își dorește decât ca fiicele sale să fie sănătoase: „Dacă mă întrebați ce îmi doresc, este simplu: îmi doresc din tot sufletul să fie Lidia sănătoasă, să se facă bine, să fie și Denisa, cea mică, sănătoasă. Asta îmi doresc. Am întâlnit oameni cu suflet care ne-au ajutat. Anul trecut a făcut tratamentul cu Erwinase de aproximativ 11.000 euro, zece fiole. Ne-am împrumutat în bancă, la rude și prieteni, ne-au ajutat cunoscuții. Le mulțumim din suflet”, a spus Vasile Drăghescu.

Au nevoie urgentă de bani

Medicamentul Erwinase, cel care a dat rezultate foarte bune în cazul Lidiei, nu se află pe lista celor decontate de Casa Națională de Sănătate. El va fi achiziționat din Austria, cel târziu în data de 4 martie, cei 5.400 de euro trebuind a fi virați în contul din Austria. „Bucuria noastră a fost că medicamentul Erwinase a început să dea rezultate, iar medicii din Bucureşti ne-au spus că trebuie neapărat să îi mai administreze cinci fiole pentru a nu lăsa cancerul să revină. Din păcate, acest medicament nu se află pe lista celor decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Am fost şi acolo şi am discutat. Am alergat peste tot să facem rost de bani pentru a continua tratamentul, dar nu am reuşit prea multe. Apoi s-a implicat mass-media și a început să fie mai bine. La presă am ajuns prin intermediul Asociației Sfânta Ana. Ne-au ajutat mulți oameni. Sperăm să reușim. Trebuie să reușim! Este un tratament destul de dur şi pentru un adult, dar putem un copil care este pus să lupte cu o asemenea boală. Lidia este un copil curajos”, a povestit Vasile Drăghescu.

DONAŢII

Numărul de cont în care puteţi face donaţii este RO70CECEGJ0108RON0593939, deschis la CEC Bank pe numele Drăghescu Vasilica-Lidia. Numerele de telefon ale părinților sunt: 0761.165.877, 0760.718.924.”

Orice sprijin contează pentru acest copil! Noi putem readuce speranţa în viaţa acestor părinţi şi a fetiţei lor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s