Evenimente de suflet (21-26 martie)

Pentru că se apropie trei evenimente dragi mie vă povestesc pe scurt despre ele şi vă invit să luaţi parte şi voi măcar la unele dintre ele, pentru că susţinerea voastră contează cu adevărat.

Pe 21 martie au loc două evenimente cu prilejul Zilei Internationale a Sindromului Down: Simpozionul “O Singura Voce pentru Dizabilitate”, organizat , la Palatul Parlamentului, Sala I.G. Duca, sub egida Presedintiei Camerei Deputatilor, între orele 10.00 – 14.00 şi Marşul Public “O Singura Voce pentru Dizabilitate”, pe traseul Piata Romana – B-dul Lascar Catargiu – Aviatorilor – Charles de Caulles – Herastrau, în intervalul 15.00 – 17.00. Mai multe detalii despre această iniţiativă puteţi găsi aici.

dravet1

Pe 26 martie este Ziua Internațională a Luptei Împotriva Epilepsiei și a Sindromului Dravet. Vă invit să fiţi alături în această zi de cei care luptă cu boala, veseli și optimiști, să dansăm cu ei și să îi susținem pe eroii noștri – copiii, părinții sau prietenii noștri cu epilepsie. Purtați ceva mov și pregătiți-vă pașii de dans! Evenimentul se desfăşoară la ora 16.30 în Piaţa Universităţii, în spaţiul cu statui. Tot cu ocazia acestei zile speciale, pe 24 martie va avea loc Talciocul Urban Dravet, desfăşurat la Scoala Libera Waldorf (Strada Scarlatescu nr. 50, sector 1), între orele 10.30 şi 16, prilej cu care veţi putea cumpăra multe lucruri drăguţe şi în acelaşi timp veţi susţine deschiderea unui centru de zi pentru copiii cu epilepsie cu vârsta preşcolară care nu pot fi integraţi în învăţământul de masă.

Iată câteva detalii despre acest proiect, mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul asociaţiei: „Sanziana, Davis si Amalia sunt doar trei copii diagnosticati cu aceasta forma rara de epilepsie, numita Dravet, si, ca ei, exista si alti copii cu epilepsie care au nevoie de un centru al lor. Pe langa programul de socializare, centrul ar urma sa le ofere acestora si posibilitatea de a urma diferite terapii necesare unei dezvoltari armonioase – kinetoterapie, logopedie, PECS, terapie ocupationala si psihoterapie. De asemenea, parintii copiilor vor putea sa se organizeze in spatiul centrului in grupuri de suport si sa discute diferite subiecte care ii preocupa atat intre ei, cat si impreuna cu psihoterapeuti.
Centrul reprezinta un proiect de parteneriat public-privat, in cadrul caruia Primaria Municipiului Bucuresti va contribui cu spatiul si utilitatile, iar Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare va finanta – prin sponsorizari obtinute de la persoane fizice si juridice – dotarile necesare.
Initiativa are loc in contextul in care, in prezent, copiii cu epilepsie nu beneficiaza de niciun astfel de amplasament, iar faptul ca toate terapiile necesare vor fi disponibile intr-un singur loc va usura mult viata familiilor afectate.”

Evenimentele Dravet sunt mereu pline de voie bună şi emoţie, aşa că vă veţi simţi cu siguranţă bine alături de membrii asociaţiei, atât la evenimentul de dans, cât şi la talcioc, de unde veţi putea pleca incărcaţi de lucruri minunate pentru voi şi cei dragi. În cadrul talciocului are loc un atelier de flori interesant, detaliile în afişul de mai jos.

dravet2

Sper să fiţi alături de iniţiatorii acestor trei evenimente, să îi susţineţi pe toţi copilaşii care luptă cu boli grele şi de multe ori şi cu discriminarea şi indiferenţa semenilor. Împreună putem schimba  ceva pentru ei şi mai ales pentru noi, pentru a trăi într-o lume mai bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s