Cum să faci rost de 1.000 euro în plus pe lună….

Probabil că oricine citește acest titlu își imaginează o postare cu acele soluții „miraculoase” de obținere a unor sume de bani în timp scurt pe care le găsim de multe ori pe internet. Vă scriu aceste rânduri însă din cu totul alt motiv.

Vă invit să vă imaginați pentru o clipă că ați putea face rost de 1.000 de euro în plus pe lună. Ce ați face cu acești bani? Probabil ratele s-ar plăti mult mai ușor, cheltuielile casnice ar fi o povară mai mică, brusc ne-am putea îndeplini mai multe dintre dorințele pe care acum le considerăm atât de îndepărtate.

Dar vă propun să facem și un alt exercițiu de imaginație. Ce ați face dacă viața copilului vostru ar depinde de acești 1.000 de euro lunar? Aș vrea să vă imaginați că sunt copii în preajma noastră a căror viața depinde de sume mari de bani care trebuie cheltuiți în fiecare lună. Ce anume ați face în această situație, cum ați face rost de această sumă de bani? Pare imposibil, nu-i așa? Din păcate așa este pentru mulți dintre părinții care luptă să își vadă micuții sănătoși.

Poate credeți că totul este o exagerare, dar vă invit să faceți chiar voi un calcul al sumelor pe care acești părinți trebuie să îi investească lunar pentru a le da micuților lor șansa la o viață normală. Iar cel mai greu este că această luptă începe iarăși cu fiecare lună, fără un sprijin real din partea nimănui în afară de oamenii cu suflet mare care înțeleg greutățile prin care trec acești părinți.

Așa că vă invit să faceți acest exercițiu de imaginație și să încercați să vă puneți pentru un moment în locul lor. Poate pe termen scurt puteți găsi o soluție, dar vă rog să vă gândiți că ar trebui să faceți asta în fiecare lună. Că fiecare ban în minus este o șansă irosită pentru un copil care are nevoie de terapie.. Că timpul trece mereu în defavoarea acelora care nu reușesc să strângă acești bani lunar.. Că pentru unii părinți suma de 1.000 de euro pe care trebuie să o strângă lunar este singura posibilitate de a le oferi micuților terapia fără de care viața lor ar fi nedrept de grea.

Așa că vă invit să îl cunoașteți pe Mihăiță (mihailioan.info), pentru care părinții se luptă lunar să strângă aproape 1.000 de euro pentru terapia atât de necesară și care acum este nevoit să reducă orele de terapie din cauza lipsei banilor.

Vă invit să o cunoașteți pe Cătălina (autismcatalina.blogspot.ro), o fetiță minunată care are nevoie de cel puțin 3.000 lei în fiecare lună pentru a avea șansa la o viață normală.

Vă invit să o cunoașteți pe Raisa (pentru-raisa.blogspot.ro), pentru care părinții luptă permanent cu multă dragoste pentru ca ea să poată face regulat terapiile care îi pot schimba viața în bine. Ca ei mai sunt mulți astfel de copilași, micuți frumoși și cu suflet curat care au ca singură șansă aceste terapii care presupun cheltuieli mari pentru părinți și o luptă continuă în care sprijinul celor din jur este foarte important. Mă opresc doar la trei exemple, dar în gândul meu sunt mult mai mulți copilași la fel de curajoși și de determinați să lupte pentru a se face bine.

Vă rog să vă gândiți că orice lună fără terapie nu înseamnă doar lipsa posibilității de a face noi progrese, ci din păcate orice întrerupere în terapie este un regres care trebuie apoi recuperat cu cheltuieli mult mai mari și cu eforturi suplimentare greu de făcut. Iar dacă după acest exercițiu de imaginație veți putea să îi înțelegeți mai bine pe acești părinți curajoși vă rog să le arătați asta oferind măcar un vorba bună, o încurajare, o mică donație care să le arate că vă au alături în lupta pe care o duc permanent. Iar cu sprijinul vostru sumele atât de greu se strâns lunar vor fi ceva mai ușor de adunat, iar undeva aproape de voi veți ști că un copilaș are o șansă în plus datorită vouă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s