De Moș Nicolae fă o faptă bună pentru copilașii de la Spitalul Fundeni!

Copilașii internați în spitalul Fundeni ne oferă tuturor o lecție de curaj. De Sărbători este rândul nostru să le oferim lor clipe de bucurie și daruri care să le aducă fericire.

O inițiativă minunată organizată de Nicoleta Țintea are ca scop organizarea unui eveniment special de Sf. Nicolae pentru a le aduce bucurie în suflet acestor micuți. Veți găsi mai jos toate informații necesare, preluate direct de la cea care organizează totul.

Așa că, mă scutur de ale mele neputințe și îndrăznesc să cer din nou. Cer ajutor pentru o secundă. O secundă de visare, de evadare dintr-un spital anost, din lumea seringilor, a puncțiilor dureroase și a branulelor chinuitoare. Evadare într-o lume de poveste, cu prinți și prințese, cu daruri și dulciuri. Chiar de Sfântul Nicolae, cel pe care eu mi-l închipui ca pe eternul bunic care ne ține pe genunchii lui și ne împlinește toate visele. Planul este următorul. De Sfântul Nicolae vrem să aducem bucurie copiilor internați în Spitalul Fundeni. Sunt copii care stau cu lunile în spital. Copiii care suferă de boli grave, leucemie, talasemie, boli hepatice. Pe Emanuel de pildă, un băiețel care are 2 ani și jumătate îl știu de la celălalt Crăciun.
Pentru că sărbătoarea Sfântului Nicolae va pica anul acesta joia, evenimentul propriu-zis va avea loc sâmbăta, adică pe 8 decembrie. Nu am stabilit ora exactă, dar va fi cu siguranță undeva după prânz. Cel mai probabil în jurul orei 15.00. Am organizat ceva similar pentru copiii din spital și anul trecut pe 10 decembrie, în Spitalul Fundeni și pe 17 decembrie, în Institutul Oncologic.
Am aflat cu tristețe de la prietena mea, Roxana Dumitru care lucrează la Asociația Pavel, care se ocupă de problematica copiilor bolnavi de cancer că numărul copiilor bolnavi a crescut foarte mult de anul trecut. Numărul exact al copiilor nu poate fi estimat cu exactitate pentru că în general el depinde de internări, externări etc. Acum sunt internați în jur de 170 de copii. Înțeleg că dacă vom face 150 de pachete vom fi acoperiți. Oricum niciun pachet nu se pierde. Adică dacă vor rămâne pachete în plus le vom duce în Institutul Oncologic unde sunt internați, în medie între 20 și 50 de copii.
Recunosc că timpul e scurt, numărul de pachete este imens pentru oameni așa mărunți ca noi și tare bine ar prinde niște sponsorizări din partea unor firme sau supermarketuri care ar putea acoperi, mult mai ușor o parte dintre produsele necesare pentru cadouri. Dar eu pornesc la drum, ca de fiecare dată cu o mică rugăciune și sper ca Sfântul Nicolae (6 decembrie) și Sfânta Filofteia (7 decembrie), care este ocrotitoarea copiilor săraci să ne ajute. Dacă nu vom reuși să facem pachete pentru toți copilașii, pachete egale, ca să nu facem diferențe între copii (estimarea mea de costuri ar fi de minim 40 ron pe pachet, numai pentru dulciuri X 150 de copii, adică în jur de 6000 ron, cost total) tot ce vom reuși să strângem, adică dulciurile și fructele le vom așeza în niște coșuri sau cutii, iar de acolo îi vom servi pe copilași.
Bucuria cea mare va fi serbarea de Sfântul Nicolae, un spectacol pe cinste pe care-l vor oferi magicienii de zâmbete din echipa Zurli, cărora le mulțumesc pe această cale. Spiridușii de la Zurli m-au ajutat și anul trecut, la spectacolul din spital iar copiii au fost super încântați de scamatoriile magicianului și de cei doi iepurași care au fost scoși din joben. De fapt, de tot spectacolul în întregime. Marcel și echipa http://www.saycheese.com.ro/ ne-au sărit cu drag în ajutor. Cu ajutorul cabinei lui foto magice, Marcel va face fiecărui copil o fotografie pe care acesta o va lua cu el, ca amintire, la sfârșitul spectacolului.
Dacă doriți să cumpărați produse pentru pachete le puteți aduce în Băneasa, la Antena1 (Soseaua București-Ploiești) de luni până vineri, între orele 10.30 și 19.30. Rugămintea mea mare, mare ar fi să cumpărați însă un singur sau mai multe produse din listă, de mai multe ori. Adică dacă doriți să cumpărați bomboane sugus și nu puteți cumpăra 150 de pungulițe, să cumpărați 30 de bucăți sau cât puteți ca să putem ulterior completa numărul, până la 150. Dacă dulciurile pe care le primim sunt disparate va fi mai complicat să facem pachete egale pentru copiii. Pe măsură ce voi primi dulciurile eu voi completa în listă, cu litere italice care sunt produsele deja acoperite, cumpărate și cine le oferă pentru ca fiecare să poată vedea ce mai este de cumpărat.
Ultima zi pentru a aduce darurile la Antena 1 este vineri, 30 noiembrie ca să avem timp să facem restul de cumpărături în weekendul 1, 2 decembrie și să pregătim pachetele.
În săptămâna 3 – 7 decembrie se mai pot aduce la Antenă doar fructele, care sunt perisabile. Prăjiturile trebuie aduse la spital, în ziua evenimentului, adică pe 8 decembrie. Voi anunța din timp ora și locul de întâlnire, pentru toți cei care vor să participe. Vă rog dacă este posibil să respectați aceste termene pentru că lucrurile să nu se aglomereze pe ultima sută. Pentru orice sugestii, întrebări, idei vă stau la dispoziție pe mail. Vă rog dacă puteți să distribuiți această informație.
Deja mulți oameni cu suflet mare s-au implicat în această campanie, așa că necesarul de donații a fost parțial acoperit. Mai jos veți găsi lista de produse necesare pentru copilași în acest moment.
Ar mai fi nevoie, în ceea ce priveste dulciurile de următoarele produsecereale (50 buc)
jeleuri (130 buc)
acuarele (optional) (150 buc)

La subiectul cozonac sau panetone (150 buc) avem un semn de întrebare. S-ar putea să primim o sponsorizare de la Boromir. Urmează să vedem exact săptămâna viitoare.

Pentru cele 50 de pachete cu dulciuri pe care intetionam sa le pregatim pentru copiii internati in Institutul Oncologic, Mike s-a oferit să ne ajute împreună cu prietenii săi. Dacă va fi nevoie o să completăm darurile sau daca va fi nevoie de ajutor pentru pregatirea lor o sa va anunt.

Pe lista necesară figurează în continuare PAMPERSUL (mărimea 3, 4, 5), LAPTELE PRAF FĂRĂ LACTOZĂ, SERVETELELE UMEDE. Pentru pampers a trimis cineva din străinătate 100 de euro. Urmează să-i primesc săptămâna viitoare. A mai anuntat cineva că vrea să cumpere pampers, dar nu stiu să vă spun în ce cantitate. Din păcate asa cum stie toată lumea un bax de pampers costă foarte mult. Vă rog frumos dacă doriti să cumpărati pampers sau lapte să-mi trimiteti si mie un mesaj.

În privinta prăjiturilor făcute în casă care vor fi aduse la spital, pentru serbare, până acum s-au oferit în jur de opt persoane să facă prăjituri.

Problema mare este legată de medicamente. Asa cum stiti am publicat pe 15 noiembrie lista necesară cu medicamente.

LISTA COMPLETĂ DE MEDICAMENTE NECESARE PENTRU O SINGURĂ LUNĂ, PENTRU COPIII INTERNATI IN SPITALUL FUNDENI

Aici vedeti lista completă.

– PANADOL SIROP – 30 flacoane
– panadol tablete (cele mai ieftine) – 20 cutii
– NUROFEN SIROP 0-3 luni – 30 flacoane
– NUROFEN SIROP 6-12 ani -30 flacoane
– nurofen supozitoare, 5 cutii,
– algocalmin supozitoare, 5 cutii,
– diazepam intarrectal de 5 mg – o cutie,
– diazepam intrarrectal de 10mg- o cutie,
– oncoxin tablete – 50 flacoane;
– oncoxin sirop- 60 flacoane,
– dexametazona fiole – 100 fiole,
– Claritine sirop 30 flacoane,
– Peritol sirop 10 flacoane,
– 50 de termometre electronice.

As vrea să precizez că această listă reprezintă necesarul de medicamente pentru o lună. O singură lună. Cea mai mare nevoie este legată de ONCOXIN, un antioxidant puternic care se dă copiilor cu leucemie, în urma tratamentului cu citostatic. Un singur flacon sirop costă 170 ron. Unor copii li se prescrie oncoxin tablete, altora, sirop. Un calcul simplu arată că numai necesarul de oncoxin sirop, pentru o singură lună se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei vechi. Legat de acest medicament mai există o problemă. Se găseste foarte greu pe piată. Dacă credeti că aveti posibilitatea să gasiti sponsorizari constand în donarea acestui medicament v-as fi recunoscatoare.

În urma mesajelor voastre pe lista au rămas neacoperite următoarele medicamente.

LISTA DE MEDICAMENTE CARE NU AU FOST ACOPERITE

– NUROFEN SIROP 0-3 luni – 30 flacoane
– NUROFEN SIROP 6-12 ani -30 flacoane
– oncoxin tablete – 50 flacoane;
– oncoxin sirop- 60 flacoane,

Având în vedere că lista de medicamente reprezintă necesarul din spital pe o singură lună orice “depăsire” de produse, adică de medicamente, (vorbesc aici de cele accesibile, panadol, nurofen etc) este binevenită.

Pentru orice informații suplimentare îmi puteți scrie un comentariu aici pe blog sau pe email la copilasi_piticul@yahoo.com sau puteți să îi scrieți direct celei care organizează acțiunea, la adresa  nicoletatintea@gmail.com. Orice sprijin este binevenit pentru acești copilași!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s