Ajută-l pe micuțul Petre să aibă o viață normală!

Povestea micuțului Petre este cu adevărat impresionantă, o lecție de viață mult prea tristă despre cum neglijența unui medic poate aduce enorm de multă suferință în viața unui copilaș și a părinților lui.

Totul a început pe 11 martie 2011, în ziua care ar fi trebuit să fie una dintre cele mai fericite din viața părinților lui: la nașterea lui Petre lucrurile nu au mers însă deloc bine, iar greșelile repetate ale doctoriței (cea care a supravegheat întreaga sarcină, desfășurată fără probleme) au determinat asfixierea bebelușului, care nu a fost scos la timp din burtică.

Acele momente tragice au fost începutul unei lupte grele pentru părinții lui Petre, o luptă care să îl ajute pe micuț să înfrunte paralizia cerebrală și să poată face cât mai multe progrese. La vârsta de un anișor petre nu poate face încă multe lucruri pe care alți copii le fac cu ușurință (nu poate prinde obiectele, nu poate sta în fund). Recuperarea este posibilă doar prin intermediul kinetoterapiei specializate, cu rolul de stimulare neuro-motorie. Părinții lui Petre s-au interesat și au descoperit mai multe metode prin care copilul lor se poate recupera, dar toate implică mari costuri, mult peste posibilitățile părinților. Pentru ca Petre să poată face cât mai multe progrese, el trebuie să ajungă cât mai curând la aceste terapii. Iar acest lucru nu este posibil decât cu ajutorul celor din jur!

Din dorința de a-i oferi lui Petre cât mai multe dintre terapiile de care are nevoie, părinții lui au ânființat asociația „Aripi pentru Peter Pan”, cu scopul de a strânge banii necesari pentru micuțul lor.

Modalități prin care îl puteți sprijini pe Petre:

– donații în conturile bancare deschise pe numele Asociației „Aripi pentru Peter Pan”, la Banca Transilvania (SWIFT: BTRL RO22BHA)

RO26 BTRL 0050 1205 K444 32xx (lei)

RO98 BTRL 0050 4205 K444 32xx (euro)

RO50 BTRL 0050 2205 K444 32xx (dolari)

– donații prin PayPal, aici .

Pe părinții lui Petre îi puteți contacta folosind formularul de contact de aici.

Micuțul Petre are un site special creat pentru el, de unde puteți afla mai multe informații: aripipentrupeterpan.ro.

Orice donație contează! Viața micuțului Petre a fost marcată de greșelile unor oameni care i-au răpit șansa unei copilării fericite, dar cu ajutorul cât mai multor oameni cu suflet mare Petre poate face progresele care să îi redea șansa la o viață normală.

Vă rog să îl sprijiniți pe micuțul Petre în această luptă! Așa cum spune chiar devizul asociației deschise pentru Petre: „Dacă nu poți să ajuți o sută de oameni, atunci ajută unul singur.” (Maica Tereza) .. Voi sunteți cei care îl puteți ajuta pe acest copilaș să învingă boala!

Povestea lui Petre povestită pe larg de părinții lui:

Petre este un copil minunat si totodata o minune. A fost o sarcina fara probleme. In burtica a crescut bine (3,400kg), sanatos si nu s-a prea grabit sa vina pe lume.

In 11 martie 2011 Petre s-a chinuit intr-un travaliu ingrozitor care desi declansat medical a fost prost asistat si supravegheat.

Ziua aceea i-a fost tragica; s-a asfixiat la nastere nefiind scos din burtica la timp.

Din fericire, in urma resuscitarii, Petre s-a intors la viata pentru a ne umple fiecare zi de bucurie.

Povestea lui a aparut si in Bihoreanul(http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-
6/-nascatoarea-de-tragedii-ginecoloaga-lacziko-szidonia-lasa-in-urma-copii-handicapati-si-
mame-mutilate-94801.html).

E o fericire imensa sa fii parinte, dar uneori, in cazul nostru, este si o durere imensa.
Asfixierea a lasat sechele pe creier greu recuperabile. Petre are probeme neuro-locomotorii.Practic, paralizia cerebrala i-a afectat centrii nervosi (nucleii bazali) responsabili pentrucoordonarea miscarilor, controlul musculaturii, al echilibrului. La varsta de 1 an Petre nu poate saprinda obiectele, nu poate sa stea in fund la varsta la care ar trebui sa mearga. Din pacate, nuexista tratament care sa vindece paraliziile cerebrale. Singurul lucru care poate fi facut pentrurecuperarea lui sunt diferitele tehnici de kinetoterapie.

In primul lui an de viata Petre a fost supus la diverse terapii de stimulare neuro-locomotorii, cu rezultate nesemnificative. Am aflat citind poveşti similare sau articole de specialitate despre recuperarea medicală post paralizie cerebrala infantilă şi am aflat că sunt soluţii, sunt centre specializate cu rezultate impresionante  care sunt mult potenţate doar de interventii terapeutice timpurii care să fie continuate apoi cu perseverenţă. Suntem conştienţi că PETRE ARE NEVOIE SĂ AJUNGĂ LA ACESTE CENTRE CÎT MAI REPEDE! Ne dorim sa ajungem in viitorul apropiat la o clinica specializata de recuperare cu tehnici kinetoterapeutice complexe. Am aflat de  mai multe programe de recuperare precumInstitutul Peto din Budapesta (http://www.peto.hu/en/), Clinica din Truskavets, Ucraina(http://www.reha.lviv.ua/treatment.0.html?&L=0), tehnica NACD(Neurodevelopmental Approach to Human Developmenthttp://www.nacd.org),  terapia cu delfini, terapia Dévény.  Pretul pentru o sesiune standard de terapie cu delfini( 10 zile ) este de  3.750 Euro in Antalya (http://www.delfin-terapie.ro/preturi-terapie-cu-delfini), terapia NACD 1000 Euro iar  o sesiune de terapie de 2 saptamani  la Clinica Internationala de Recuperare, Metoda Kozijavkin din Ucraina(http://ro.reha.lviv.ua/costă in jur de3400 Eurorespectiv 2500 Euro pentruInstitutul András Pető de Educatie Conductiva din Budapesta (http://www.peto.hu/en/) fiind nevoie de cel putinpatru sesiuni pe anpentru a obtine rezultate si achiziţii durabile.  Deoarece costul tratamentului la aceste clinici e imens  depasind20.000Euro pe an, am fost nevoiti sa infiintamAsociatia “Aripi pentru Peter Pan”, care e destinata strangerii de fonduri pentru a-i permite lui Petre acces la aceste tratamente.  Toate acestea metode  impartasesc si aplica terapeutic principiul plasticitatii creierului tintind spre o recuperare globala (vizuala, auditorie, motrica grosiera si fina, a limbajului si cognitiva) fiecare in parte nadajduim ca va contribui  spre recuperarea lui Petre, atat cognitiva cat si motorie.

Va multumim din suflet pentru sprjin si pentru orice gand bun!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s