Ancuța are nevoie de ajutor!

Ancuța este o fetiță foarte drăgălașă care la doar trei anișori a fost diagnosticată cu autism sever, un diagnostic care a însemnat începutul unei lupte zilnice pentru a învinge această boală.

Micuța face terapie la un centru ABA din Focșani, câte trei ore în fiecare zi: doua ore de terapie de grup și o oră de terapie individuală. Însă pentru ca terapia să aibă rezultate bune ar fi necesar ca Ancuța să facă terapie și acasă, sprijinită de un terapeut. Din păcate însă aceste ore ar însemna un efort financiar peste posibilitățile părinților. Pe lângă terapia ABA, un copilaș cu autism are nevoie și de alte ore de logopedie și kinetoterapie, care înseamna cheltuieli suplimentare foarte mari.

De aceea Ancuța are nevoie de sprijinul nostru! Orice donație înseamnă mai multe ore de terapie și mai multe șanse ca Ancuța să facă progrese cât mai mari.

Doar cu sprijinul nostru Ancuța va putea învinge autismul, pentru a se putea bucura de o copilărie fericită și de o viață normală! Vă rog să fiți alături de ea în această luptă!

Modalități prin care o puteți susține pe Ancuța:

– donații în contul deschis de mama ei, Manuela Gica Stanciu, la Banca Transilvania:

RO80BTRL01001201N49734XX (lei).

Acestea sunt datele de contact ale mamei Ancuței:

Manuela Stanciu

email – pesca_89@yahoo.com

telefon – 0786520250.

Mai multe informații despre Ancuța puteți găsi pe pagina ei: piticulancuta.blogspot.ro.

Pentru Ancuța orice sprijin contează! Împreună o putem ajuta să învingă această boală!

Iată și povestea Ancuței pe larg, povestită chiar de mama ei:

Necazul nostru a inceput cand Ancuta avea doar 2 ani si 8 luni atunci noi am observat ca fata noastra nu face lucruri pe care trebuia sa le faca un copil de varsta ei nu se bucura cand ii luam o jucarie: nu ne striga nici macar nu ne privea in ochii avea stereotipii, invartea jucariile, nu se juca adecvat cu ele dar noi am zis ca asa se joaca ea, nam stiut era obsedata de tv si nu spunea nici un cuvant la cateva saptamani am plecat cu ea la bucuresti si acolo am stat internate cateva zile si i sa pus diagnostic de autism atipic si retard atunci am simtit ca pica ceru pe noi nam putut accepta acest diagnostic eu am cazut in depresie vb singura pe strada, nu puteam accepta ca, copilu meu are o problema, ma simteam vinovata.
Dupa ce ne-a externat de la Bucuresti i-am fac un RMN cerebral care i-a iesit bine ne-a dat tratament doamna doctor Rispolept si Tonotil ulei de peste si ne-a spus ca trebuie sa facem terapie abia stia dansa de un centru in focsani “Micul print” si asa am facut, ne-am dus acolo si am si inceput terapia a fost greu la inceput ca am dus-o cu pempers nu manca singura, nu facea nimic, era dependenta de mine acolo a invatat multe sa stabilit comportamental dar mai are si acum unele scapari mai protesteaza nu vrea tot timpu sa fac ce i se cere pe limbaj, inca nu vorbeste, zice cateva cuvinte dar fara sens mi-as dori macar sa o aud sa ma strige mama dar mai avem de lucrat mult ii trebuie si terapie individuala mai mult ca poate dar noi nu ne descurcam financiar e prea mult facem naveta din Ramnicu Sarat Focsani in fiecare zi terapia pe luna costa 250 ron plus mancarea de acolo la pranz 50 de lei. Nu ne permitem din pacate sa facem mai mult pt ea si am avea nevoie de un sprijin acum cat e mica ca se poate recupera mai bine.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s