Mihăiță – un copil minunat

Mihăiță, pe numele lui întreg Mihail Ioan Oncioiu, este un băiețel de aproape 3 anișori, un copilaș foarte isteț și harnic, care de mic se luptă cu autismul.

Mihăiță

Pe Mihăiță l-am cunoscut prin intermediul mamei sale, o mamă care luptă din răsputeri să îi ofere micuțului tot ce are nevoie pentru a se face bine. Terapiile pentru un copilaș care suferă de autism sunt foarte costisitoare și includ multe ore de terapie ABA, logopedie, kinetoterapie si multe altele.

Micuțul Mihăiță are șanse foarte mari de recuperare, pentru că a început terapia de la o vârstă foarte fragedă și a făcut permanent progrese! Pentru a reuși să învingă definitiv autismul are însă nevoie de sprijinul nostru!

Vă invităm să îl cunoașteți pe Mihăiță prin intermediul paginii lui: http://www.mihailioan.info, unde veți găsi mereu vești despre el. Orice ajutor este binevenit, sunt sigură că într-o zi Mihăiță le va putea mulțumi personal celor care l-au sprijinit.

Modalități prin care îl puteți sprijini pe Mihăiță:

– donații în conturile deschise de mama lui, Isabel Diana Oncioiu, la Banca Transilvania (swift BTRLRO22PHA):
RO91 BTRL 0300 1201 W894 18XX  (lei)
RO66 BTRL 0300 4201 W894 18XX (euro)

– donații prin PayPal direct pe pagina lui Mihăiță: http://www.mihailioan.info (butonul din partea dreaptă a paginii).

Fiecare donație este un pas înainte pentru terapia lui Mihăiță! Vă mulțumim!

Iată povestea lui Mihăiță, povestită mai pe larg chiar pe pagina lui:

La 1 an si 6 luni a fost diagnosticat cu autism in urma unor evaluari facute la Spitalul Obrejia, intrucat s-a observat ca nu raspundea la nume si traia undeva in lumea lui. Deasemenea a fost evaluat si diagnostica si de alte unitati medicale, dupa cum se poate vedea din documentele postate in sectiunea dedicata Rapoartelor Medicale.

Dupa jumatate de an de terapie progresele nefiind foarte mari, Mihai a inceput terapia ABA, lucrand 4 ore/zi si fiind coordonat de 2 ori/luna de un terapeut de la asociatia ATCA. Rezultatele au inceput sa apara.

Mihai are programe de imitatie grosiera, imitatie cu obiect, potrivire de obiecte 2D, 3D, potrivire culori, raspuns la nume, instructii simple de tipul “Stai Jos”, “Maini cuminti”, “Ridica-te”, “Bate din palme”, “Da noroc”, “Pune mainile pe cap”, “Fa pa”, “Vino la mine”, miogimnastica, colorat, imitare verbala receptiv culori, receptiv obiecte, receptiv partile corpului.

Cu toate ca sunt foarte multe programe si desi este atat de mic, Mihai este foarte docil si atent reusind sa asimileze foarte repede. Scopul este de a reusi prin aceasta terapie sa devina tot mai prezent, sa se poata integra la gradinita si asa mai departe.

Drumul este lung si anevoios, dar sansele lui sunt foarte mari incepand terapia foarte devreme.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s